Majorette & Twirl Vereniging

V.I.O.S. Kootstertille

Get Adobe Flash player

Nieuwsflits

Agenda data 2016, zie agenda!!!!!


Hoofdsponsor NK

Taxicentrale Waaksma B.V. Kootstertille

Website Sponsor


*


0

*


*


Agenda data 2016, zie agenda!!!!!


Hoofdsponsor NK

Taxicentrale Waaksma B.V. Kootstertille

Website Sponsor


*


0

*


*


Agenda data 2016, zie agenda!!!!!


Hoofdsponsor NK

Taxicentrale Waaksma B.V. Kootstertille

Website Sponsor


*


0

*


*


Agenda data 2016, zie agenda!!!!!


Hoofdsponsor NK

Taxicentrale Waaksma B.V. Kootstertille

Website Sponsor


*


0

*


*


Agenda data 2016, zie agenda!!!!!


Hoofdsponsor NK

Taxicentrale Waaksma B.V. Kootstertille

Website Sponsor


*


0

*


*


Agenda data 2016, zie agenda!!!!!


Hoofdsponsor NK

Taxicentrale Waaksma B.V. Kootstertille

Website Sponsor


*


0

*


*


Agenda data 2016, zie agenda!!!!!


Hoofdsponsor NK

Taxicentrale Waaksma B.V. Kootstertille

Website Sponsor


*


0

*


*


Agenda data 2016, zie agenda!!!!!


Hoofdsponsor NK

Taxicentrale Waaksma B.V. Kootstertille

Website Sponsor


*


0

*


*


Bezoekers

Vandaag 35

Gisteren 48

Bezoekers totaal 333006

  • Bijgewerkt op : zondag 24 juli 2016, 09:10.

Welkom

Bij V.I.O.S. Kootstertille

Wij heten iedereen welkom op onze  website! Kijk, klik van alles aan en dan wijst het allemaal voor zich.

Wij zouden het leuk vinden als u een reactie achter laat op de Home pagina over de daar getoonde items.

Voor suggestie en aanpassingen kunt u op het kopje Website Help klikken.

Vriendelijke groet,   V.I.O.S. kootstertille

Braderie 2016 feestweek Kootstertille groot succes voor V.I.O.S.

21 juni 2016 werd de feestweek van Kootstertille officieel geopend, ook dit jaar was er weer de jaarlijkse braderie. V.I.O.S. stond ook dit jaar weer met hun prachtige stand vol met prijzen op deze braderie. Al deze prachtige prijzen hebben wij gesponsord gekregen van ondernemers uit Kootstertille, maar ook om liggende dorpen hebben ons gesponsord wat natuurlijk geweldig is! Al deze prijzen konden gewonnen worden door middel van lotjes te kopen, en dit was een groot succes! We hebben veel mensen blij naar huis zien gaan met hun gewonnen prijs of zelfs prijzen. We hebben deze dag weer een prachtig bedrag bij een weten te krijgen, wij willen dan ook alle onderdnemers en alle mensen die ons gesteund hebben doormiddel van lotjes te kopen bedanken. Zonder jullie was dit niet gelukt!

braderie2016

Hier onder alle ondernemers die ons gesponsord hebben:
Bijzonder & Genieten
Bakker Bart
Brasserie Kolkzicht
v/d Lijn Mode
N.Z.P.H.
Vishandel Nijboer
Wijnhuis Machielsen
Tinie's Beautysalon
Kaasvoordeelshop
Tormentil / Cosy
Intertoys
It stee
Bruna
Knus & Kado
Jilderda's Bloemen
Lisa Faber
Limburgia
BLokker
De Anjelier
Cigo
Slager Alie & Brenda
Blommenhuske
Yn Hus
De Prijstamper
De Leyen
Bakkerij v/d Bijl
Rauwerda Vishandel
Bakkerij Anneke
Stertil
De Groenteboer Buitenpost
Yucca
De Binnenmarkt
Weldmij
Vishandel Mattie
De Keurslager Albert & Aukje

Esther Kamminga 14e op NK Twirl

Zaterdag 9 januari was het voor Esther eindelijk zover, het NK Twirl! Ze wist zich met de voorrondes als 14e bij de top 15 te plaatsen in de intermediate klasse, een top prestatie. Ze is de enige van V.I.O.S. die zich geplaatst heeft in de intermediate klasse, en daardoor de enige deelnemer van V.I.O.S. die in januari pas naar het NK mocht. Het NK Twirl runner up heeft in december al plaats gevonden. Ze was als eerste aan de beurt in haar klasse, ze liet een prachtige routine zien. Al die maanden hard trainen kwamen tot zijn recht. De concurentie was uitermate sterk, Esther eindige uit eindelijk op een mooie 14e plaats, iets om heel erg trots op te zijn. Wij feliciteren Esther met dit prachtige resultaat!
Esther NK 2016

Goud, Zilver en Brons voor V.I.O.S. NK Twirl 2015!

De dames van de majorette- en Twirl vereniging VIOS Kootstertille zijn in het weekend van 12 & 13 December Nederlands kampioen geworden in Almere. Het selectie Ensemble bestaande uit de dames Brenda en Esther Kamminga, Inge van der Heide, Tine Hoekstra en Harriette van Sinderen behaalden goud in de categorie Ensemble Dance Twirl Senior beginner. In hun categorie zaten nog 12 andere Ensembles. Zij staan onder begeleiding van Harriëtte van Sinderen en Aafke v/d Schaaf

Het jury rapport gaf lovende punten. Vooral de choreografie, uitstraling, afwerking scoorde hoge ogen bij de jury en het publiek. De uitvoering was door hun gelijkheid een prachtige routine en nagenoeg vlekkeloos.

Ook het A- Ensemble bestaande uit Anouk Hoogsteen, Lisanne Koop en Joke van der Meer en Inge v/d Heide presteerde op deze belangrijke wedstrijd geweldig. Zij werden met hun prachtige up town funk routine tweede. Zij kwamen uit in de categorie Ensemble Dance Twirl junior beginner. Ze staan onder begeleiding van Aafke van der Schaaf.

De individuele optredens waren ook zeer succesvol. Maar liefst 7 van de 13 deelnemers hadden zich in het weekend van 28 en 29 november al geplaatst in de top 15, waardoor zij deel mochten nemen aan het Nederlands Kampioenschap. Brenda Kamminga verdiende een brons in de categorie Twirling 1 baton senior beginners. Er werden verder 2x een 4e plaats, 2x een 5e plaats , een 8e plaats, een 10e plaats, een 12e plaats en een 13e plaats behaald!

Op 9 januari zal Esther Kamming deelnemen met haar Dance Twirl aan het Nederlands Kampioenschap voor de hogere klasse.

Selectie Ensemble kleinA ensemble kleinBrenda klein

Voorrondes voor V.I.O.S. groot succes!

Zaterdag 28 november was het eindelijk zo ver, de voorrondes voor het NK Twirl. V.I.O.S. werd vertegenwoordigd door 8 meiden met 13 verschillende routines. In de categorie 1 baton deden 6 meiden mee: Joke v/d Meer, Inge v.d Heide, Esther Kamminga, Brenda Kamminga, Tine Hoekstra en Harriëtte van Sinderen. Maar liefst 4 van hun wisten in de top 15 te komen, en zich zo te plaatsen voor het NK. In de categegorie Dance Twirl deden 7 meiden mee: Lisanne Koop, Joke v/d Meer, Anouk Hoogsteen, Inge v/d Heide, Esther Kamminga, Brenda Kamminga en Harriëtte van Sinderen. In deze categorie wisten ook 4 meiden zich te plaatsen in de top 15 wat ook deelname aan het NK betekent. Voor de meiden die naar het NK mogen van harte gefeliciteerd! Voor de meiden die niet in top 15 zijn beland, we zijn als vereniging net zo trots op jullie als op de meiden die zich wel geplaatst hebben. Jullie zijn topppers voor ons allemaal!


Op zaterdag 12 december zullen in de catogorie Ensemble dance V.I.O.S. vertegenwoordigen:
A-Ensemble (junior beginner)
Selectie Ensemble (senior beginner)

Op zondag 13 december zullen in de categorie 1 baton V.I.O.S. vertegenwoordigen:
Inge v/d Heide (junior beginner)
Esther Kamminga (junior beginner)
Brenda Kamminga (senior beginner)
Harriëtte van Sinderen (senior beginner)

In de categorie solo Dance twirl:
Joke v/d Meer (preteen beginner)
Inge v/d Heide (junior beginner)
Brenda Kamminga (senior beginner)

Op zaterdag 9 januari zal in de categorie solo Dance twirl V.I.O.S. vertegenwoordigen:
Esther Kamminga (junior Intermediate)

Wij wensen iedereen veel plezier en succes op het NK Twirl, en succes met de laatste voorbereidingen!

V.I.O.S. klaar voor voorrondes NK Twirl 2015

V.I.O.S. is er meer dan klaar voor de voorrondes NK Twirl aankomende zaterdag die gehouden worden in Hoofddorp. Morgen reizen de 8 geplaatste deelnemers samen met een aantal supporters af naar volendam waar zij het weekend door zullen brengen. V.I.O.S. zal zich met maar liefst 13 routines vertegenwoordigen dit jaar op de voorrondes, een hele prestatie. Zij zullen hun best doen om zich ieder in haar eigen categorie te plaatsen in de top 15, mocht dit lukken dan mogen zij 12 & 13 december door naar het NK Runner up te Almere. 4 routines van V.I.O.S. hebben zich rechtsreek weten te plaatsen voor het NK Runner up. De meiden hebben afgelopen dinsdag hun NK Try out gehad, en ze hebben er allemaal veel zin in.

Wij wensen de dames heel veel succes, maar vooral heel veel plezier en geniet van elk moment! Het is een hele prestatie om daar te mogen staan vergeet dat niet, jullie kunnen wat er ook gebeurd terug kijken op een geweldig twirl jaar!

v.l.n.r. Joke v/d Meer, Lisanne Koop, Anouk Hoogsteen, Inge v/d Heide, Esther Kamminga, Harriëtte van Sinderen, Tine Hoekstra, Brenda Kamminga

IMG 20151124 WA0034

V.I.O.S. start nieuwe seizoen met 4 promoties!

Zaterdag 28 februari begon het wedstrijd seizoen weer voor een aantal van onze solisten, 5 meiden reisden af naar Elburg. In de categorie Twirling 1 baton werd vios vertegenwoordig in de junior klasse door Inge v/d Heide en Ether Kamminga. Brenda Kamminga en Harriëtte van Sinderen kwamen uit in de sionr klasse. Inge behaalde een mooie 2 plek met 69,2 wat plaatsingspunten voor het NK Twirl 2015 betekent. Esther behaalde een 1e plek met promotie wat definitieve plaatsing voor de voorrondes betekent. Brenda en Harriëtte behaalden beide promotie, Brenda behaalde 70,7 een 2e plek en Harriëtte 70,3 een 3e plek. Ook zij zijn zeker van plaatsing voor de voorrondes.

Inde categorie Dance Twirl werd V.I.O.S. ook goed vertegenwoordigd, Geertje v/d Meer en Joke v/d Meer kwamen beide uit in de preteen klasse. Geertje behaalde een mooie 10e plaats met 64,9 haar zus Joke behaalde een 2e plek met 67,6 plaatsingspunten voor de voorrondes. Esther kwam uit in de junior intermediate klasse en behaalde een 1e plek met 70,1. Brenda Kamminga kwam uit in de seion beginner en wist promotie te behalen met 70,5 wat wederom definitieve plaatsing voor de voorrondes betekent.

V.I.O.S. behaalde van de 7 routines die deze dag mee deden 4x promotieb+ definitieve plaatsing voorrondes NK Twirl 2015 en 2x plaatsingspunten voorrondes K Twirl 2015. Eeen goede start van het seizoen!

 groepsfoto bewerkt

Selectie Ensemble Nederlands Kampioen!!!

De dames van de majorette- en Twirl vereniging VIOS Kootstertille zijn in het weekend van 13 & 14 December Nederlands kampioen geworden in Almere. Het selectie Ensemble bestaande uit de dames Brenda en Esther Kamminga, Inge van der Heide en Tine Hoekstra behaalden goud in de categorie Ensemble Dance Twirl junior beginner.In hun categorie zaten nog 4 andere Ensembles. Zijn staan onder begeleiding van Harriëtte van Sinderen en werd de laatste weken bijgestaan door Aafke van der Schaaf.

Het jury rapport gaf lovende punten. Vooral de choreografie, uitstraling, afwerking en kapsels scoorde hoge ogen bij de jury en het publiek. De uitvoering was een wervelende routine en nagenoeg vlekkeloos.

Ook het B- Ensemble bestaande uit Anouk Hoogsteen, Lisanne Koop, Esther van Leeuwen en Joke van der Meer presteerde in dit belangrijk toernooi geweldig. Zij werden met een prachtige routine tweede. Ook zij kwamen naast het Selectieteam uit in de categorie Ensemble Dance Twirl junior beginner. Ze staan onder begeleiding van Aafke van der Schaaf.

TWEEDE

Het Twirlteam bestaande uit Gerda Cuperus, Inge van der Heide, Tine Hoekstra, Anouk Hoogsteen en Brenda en Esther Kamminga werd ook tweede bij het Nederlands kampioenschap. Dit team valt onder een andere discipline en moet aan andere voorwaarden voldoen. Met een nagenoeg perfecte routine werden zij tweede van de 12 deelnemende teams . Ook hier gaf het juryrapport aan dat onder andere de afwerking en het geheel perfect was. Zij staan onder begeleiding van Harriëtte van Sinderen, zij werd tevens als het Selectie Ensemble de laatste weken bijgestaan door Aafke van der Schaaf.

De individuele optredens waren ook zeer succesvol. In de categorie duo Dance Twirl junior beginner(twee personen) zijn Brenda en Esther Kamminga tweede geworden. Esther kamminga werd met het onderdeel 1 baton junior beginner na een prachtige routine beloond met een tweede plaats.

NK 2014

V.I.O.S. klaar voor voorrondes NK en NK

Zaterdag 6 december is het zover, de voorrondes van het NK twirl! Maar liefst 14 routines van V.I.O.S. wisten zich te plaatsen, 5 daarvan zijn rechstreeks door naar het NK in het weekend van 13 en 14 december in Almere. Onze 8 meiden hebben de afgelopen weken keihard getraind, en doen dit de komende 2 weken natuurlijk ook! Ze zijn er nu al helemaal klaar voor en hebben er zin in. Hun doel is natuurlijk om bij de eerste 10 of 15 te komen, zodat zij op zondag 14 December met hun routine naar het NK mogen.

De volgende routines gaan naar de voorrondes:
Inge v/d Heide Twirling 1 baton preteen beginner
Esther Kamminga Twirling 1 baton junior beginner
Brenda kamminga Twirling 1 baton junior beginner
Tine Hoekstra Twirling 1 baton senior beginner
Joke v/d Meer solo dance twirl preteen beginner
Inge v/d heide solo dance twirl preteen beginner
Anouk Hoogsteen solo dance twirl junior beginner

Esther Kamminga solo dance twirl junior intermediate
Tine Hoekstra solo dance twirl senior beginner

De volgende routines mogen rechtstreeks door naar het NK:
Inge v/d Heide & Anouk Hoogsteen duo dance twirl junior beginner
Brenda Kamminga & Esther kamminga duo dance twirl junior beginner
B-Ensemble dance twirl junior beginner
Selectie Ensemble dance twirl junior beginner
Twirlteam Small team twirling senior beginner

Wij wensen alle dames heel veel succes, plezier, en geluk op de voorrondes en het NK. Wat er ook gebeurd jullie mogen er staan, iets om al heel trots op te zijn!

NK selectie klein
Onze geplaatste kanjers! v.l.n.r.
Joke v/d Meer, Lisanne Koop, Anouk Hoogsteen, Inge v/d heide, Esther kamminga, Esther van Leeuwen, Tine Hoekstra, Brenda Kamminga

5 promoties voor V.I.O.S. wedstrijd Sneek

Afgelopen zaterdag 27 september stond er weer een wedstrijd op de agenda voor de meiden vanV.I.O.S. dit keer in Sneek, niet zo ver van huis gelukkig. Zoals gewoonlijk weer een vol programma deze dag, V.I.O.S. vertegenwoordigde zich met 21 optredens deze dag.
De dag verliep niet helemaal vlekkeloos, de muziekinstalatie van de organiserende vereniging liet soms wat te wensen over wat betreft het afspelen van de cd's, maar dat mocht de pret niet drukken!. Gelukkig deden alle cd's van V.I.O.S. het overigens wel! Het was een lange dag, het liep 45 minuten uit maar ook dat mocht de pret niet drukken. Er werden over de gehele dag maar liefst 11 promoties behaald door verschillende verenigingen, waarvan er 5 bestemd waren voor V.I.O.S.!!
Deze dames behaalden allemaal promotie en een definitieve ticket voor de voorrondes voor het NK Twirl:
Twirling 1 baton preteen beginner: Inge v/d Heide
Twirling 1 baton junior beginner: Brenda Kamminga
Twirling 1 baton senior beginner: Tine Hoekstra
Dance twirl preteen beginner: Inge v/d Heide
Dance twirl Ensemble junior beginner: Selectie Ensemble
Ook waren er weer een paar dames die plaatsingspunten behaalden voor de voorrondes voor het NK, dit was voor hun de 2e keer plaatsingspunten wat ook een ticket voor de voorrondes inhoud:
Twirling 1 baton junior beginner: Esther Kamminga
Dance twirl junior beginner: Anouk Hoogsteen
Ook werden er naast de promotie punten veel 1e, 2e, en 3e plaatsen behaald, zo behaalde bijvoorbeeld Joke v/d Meer een mooie 2e plaats met maar liefst 69,5 punten! Zij kwam uit in dance twirl preteen beginner samen met Inge v/d heide die gedeeld 1e werd, zij hadden maar liefst 22 tegenstanders! Het was weer een geweldige dag voor onze twirl meisjes, ze mogen zeer trots zijn op hun behaalde resultaten. De meiden trainen er hard voor, en zoals gezegd word: hard werken word (uiteindelijk) beloond! Op naar 11 oktober, dan reizen onze twirl famkes af naar Hellendoorn.

V.I.O.S. weer mooie prijzen in wedstrijd Hellendoorn

In Oktober zijn de meiden van V.I.O.S. bijna wekelijks op pad voor een wedstrijd. Afgelopen zaterdag 11 oktober reisden ze af naar Hellendoorn. Zoals gewoonlijk weer een vol programma deze dag, V.I.O.S. vertegenwoordigde zich met 18 optredens. Na de ochtend gestart te zijn met mooi 1 baton routines van Inge v/d Heide (behaalde hiermee de 1e plaats), Brenda Kamminga (1e plaats met promotie), Esther Kamminga (2e plaats) en Tine Hoekstra (3e plaats),mocht Geertje vd Meer (7e plaats) haar kunnen laten zien, de show liep goed! Hierna was het de beurt aan de preteen categorie: Inge van der Heide (5eplaats), Lisanne Koop (8e plaats) en Joke vd Meer (eerste van de categorie) die in een groot en sterk deelnemersveld hun dance twirl routine lieten zien, wat ze allemaal erg goed deden. In de pauze kon nog even ingetraind worden voor het middagprogramma waarbij Marjanne Hellinga (7e plaats) als eerste aan de beurt was om haar show te tonen, welke mooi ging. Vervolgens liep bij Anouk Hoogsteen (6e plaats) de show ook lekker. Daarna zetten Brenda Kamminga (2e plaats) en Esther Kamminga (1e plaats) zowel solistisch als in duo vorm mooie strakke routines neer, waarbij ze met hun duo de eerste plaats behaalden.  Ook liet Tine Hoekstra een goede show zien, waarmee ze eerste werd in de categorie senior intermediate. Het duo Anouk Hoogsteen en Inge van der Heide draaiden de routine mooi, wat hen ook een eerste plaats opleverde. De teams volgden elkaar op in het programma: selectie ensemble, seniorenteam en het B-team toonden goede routines die helaas niet altijd even vlekkeloos verliepen, maar dat hoort er soms ook bij. Het selectie ensemble werd tweede en het B- team derde, het seniorenteam behaalde ook een mooie derde plek.  we kunnen weer terug kijken op een zeer geslaagde dag! Op 18 oktober zullen de meiden meedoen aan de wedstrijd in Ijsselmuiden, dan zullen ook het C en D team weer deelnemen.

4 promoties voor V.I.O.S. wedstrijd Musselkanaal

Zaterdag 6 september mocht V.I.O.S. weer aan de bak op hun eerste wedstrijd na de zomerstop, het was een vroege wedstrijd voor de dames ze hadden deze keer maar 3 trainingsavonden om zich voor te bereiden. Ondanks deze korte voorbereiding wisten de dames van V.I.O.S. zich weer te bewijzen. In elke categorie was er wel iemand van V.I.O.S. die in de top 3 zat, wat natuurlijk geweldig is! Plus iedereen liep weer met een medaille of beker de sporthal uit! Er werden over de gehele dag 4 promoties behaald, en deze gingen allemaal naar V.I.O.S.!! Ongelofelijk werkelijk waar, Brenda Kamminga wist promotie te behalen met haar twirling 1 baton in de junior beginners klasse. Het was voor haar de eerste keer dat ze deze routine deed op een wedstrijd, en wist daarmee tevens gelijk haar ticket te verdienen naar de voorrondes van het NK Twirl. Ook Tine Hoekstra behaalde promotie met haar onderdeel Dance Twirl senior beginner. Omdat ze voor de vakantie op de wedstrijd in Menaldum ook promotie behaalde en deze niet had aangenomen (kijken of het nog een keer zou lukken dit jaar) komt zij vanaf nu uit in de senior intermediate. Haar ticket naar de voorrondes had zij al binnen. Ons selectie-Ensemble kwam samen met ons B-ensemble uit in Dance Twirl junior beginner, zij waren met tweeen in deze categorie. Het B-Ensmeble scoorde maar liefst 69,5 punten! Zij waren al geplaatst voor de voorrondes, het Selectie-Ensemble had daar in tegen nog 1x plaatsingspunten nodig en wist dit te behalen met promotie! Tot slot het Twirlteam! Zij behaalden voor de vakantie in menaldum promotie, ook deze hadden wij niet aangenomen. Kijken wat er de rest van het jaar zou gebeuren...Ook zij behallden promotie en komen vanaf nu uit in small team twirling senior intermediate.

Er waren overigens nog meer meiden die plaatsimgspunten voor de voorrondes van het wisten te behalen, Anouk Hoogsteen werd met haar Dance Twirl 1e in haar klasse met plaatsingspunten, en ook samen met haar duo maatje Inge v/d heide werden zij eerste met hun Dance Twirl met plaatsingspunten. Inge v/d Heide behaalde met haar Dance Twirl de plaatsingspunten even als Joke v/d Meer. Tine Hoekstra en Esther Kamminga behaalden beide met hun twirling 1 baton de plaatsingspunten.

Op dit moment mag V.I.O.S. met 10 optredens naar de voorrondes van het NK Twirl, met nog 4 wedstrijden te gaan kan dit aantal nog hoger worden! Kortom 2014 is voor V.I.O.S. nu alweer een top jaar, V.I.O.S. Powerrrrrr!

 

Copyright © 2010 - 2016. V.I.O.S. Kootstertille All Rights Reserved.

OPMERKING! Deze site maakt gebruik van cookies en gelijksoortige technologieën.

Als u browserinstellingen niet wijzigd, gaat u akkoord hiermee. Leer meer

Ik begrijp

Deze gegevens worden gebruikt door de website voor het verbeteren van de website en voor het beter afstemmen van deze website op de bezoekers. We gaan zeer zorgvuldig met deze gegevens om en zullen deze gegevens nooit doorspelen aan derden.

Meer info over cookies druk hier